Bredband och Telefoni

Samtliga bostadslägenheter har tillgång till bredband upp till 1000 Mbit via OwnIT.

Från och med den 31a oktober 2012 är fastigheten gruppansluten till OwnIT.
Detta betyder att alla hushåll har tillgång till 100 Mbit/s symmetriskt bredband som ingår i avgiften.

I tjänsten ingår 10st e-post konton, 100 MB utrymme för hemsida, webmail och spamfilter.

För att aktivera din bredbandstjänst:

1. Koppla in dator i det installerade bredbandsuttaget.
2. Klicka upp valfri webbläsare.

Du kommer direkt till Ownits portal där du elektroniskt beställer vår bredbandstjänst och får inloggningsuppgifter som krävs för att aktivera din bredbandsuppkoppling. Aktiveringen sker endast en gång.

Mer anslutningshjälp finns att tillgå:
www.ownit.se-> kundservice -> teknisk support-> bredband.
Där finns också information om hur du kopplar upp dig med en trådlösanslutning med en extern router.

önskar du skapa en e-post gör du detta enkelt genom att logga in med dina användaruppgifter via portal.ownit.se.

Vill du maxa din bredbandshastighet till 1000 Mbit/s kostar det 199kr extra i månaden och debiteras individuellt. Uppgraderingen sker via Ownits portal i samband med aktiveringen.

Telefoni

Bredbandstelefoni fungerar som vanlig fast telefoni.
Skillnaden är att du med hjälp av en tjänstefördelare, som kvitteras ut från styrelsen, ringer genom din bredbandsuppkoppling istället för det analoga telenätet.

Ownit har en egen bredbandstelefonitjänst, ”Telephony by Ownit” där du kan flytta med ditt redan befintliga nummer, eller välja ett helt nytt. Att flytta med ett redan befintligt nummer kostar 0kr. Vi sköter din flytt av befintligt nummer från din nuvarande teleoperatör. Generellt ses en nummerflytt som en uppsägning, men då rutinen är olika beroende på vilken telefonioperatör du har, bör du därför säkerställa att ditt nummer sagts upp genom att kontakta din nuvarande operatör.

Startkostnad för Ownits telefonitjänst är 0kr, då tjänstefördelare som krävs för att du ska kunna ringa via din internetuppkoppling, kvitteras ut från föreningen. Månadskostanden är 0kr och samtalspriser finns att tillgå på www.ownit.se.

I tjänsten ingår ett personligt ”Telefoni callcenter”. Där har du möjlighet att ändra inställningar för din telefon, så som vidarekoppling, sms vid röstsvar och fakturaöversikt. För att beställa vår telefonitjänst, vänligen fyll i denna blankett.

Kundsupport OwnIt: 08 – 525 073 00

Skydda din dator och spara värdefulla bilder

Du kan enkelt beställa tilläggstjänster som Backup och lagring samt Säkerhetspaket med F-Secure via portal.ownit.se, hemsida och kundtjänst. Där finner ni också priser och mer information.

Tjänstefördelaren

En tjänstefördelare av märket Inteno DG201 distribueras till alla boende via en utkvittering från föreningen. Tjänstefördelaren är av N-standard och har en inbyggd routerfunktion (WiFi) som möjliggör att man kan surfa trådlöst.

För att ansluta trådlöst behöver du ange en WPA-nyckel. Den finner du på baksidan av tjänstefördelaren.

Har du beställt telefoni så kan du så snart ditt nummer blivit porterat eller valt startdatum infallit, koppla in din telefonkabel i TEL1.

För detaljerade guider kring hur utrustningen kopplas in vänligen se nedan sökväg;
www.ownit.se -> Privat -> Kundservice -> Teknisk support -> Koppla in hårdvara.
Observera att endast IPTV ska kopplas in i tjänstefördelaren.